Trstenjakova pot

4:20 pop Kultura

  Krajani KS Ivanjševci smo zelo ponosni na dr. Antona Trstenjaka, ki se je rodil v Rodmošcih, ki je bil svetovno priznan teolog, pshiholog, filozof in grafolog. Lani ob obletnici njegovega je bila v Rodmošcih na domačiji odprta spominska soba, ki si jo lahko ogleda vsak kdo, ter se vpiše v spominsko knjigo. Vendar pa nastane en problem, saj so naši vrli občinari in člani društvev pred leti, ko so začrtali in postavili smerokaze za Trstenjakovo pot, ki bi naj označevali poti po katerih je hodil dr. Anton Trstenjak, saj ta Trstenjakova poti vodi v vse smeri, samo ne do njegove domačije, kot da bi hodil vse okrog po svetu, samo domov se ni vračal, kar pa seveda ne drži, saj se je zelo rad vračal domov, če mu je le dopuščal čas.Zainteresirani za ogled spominske sobe lahko kontaktirate na e-mail: info(at)litrop.net .

   2 komentarja

   1. Lea Žiško Says:

    haha, ta je pa dobra, ampak v bistvu imaš prav, smerokazi so na vse strani, samo tja, kamor bi mogli biti, niso. Ampak mogoče se midva motiva

   2. admin Says:

    Žal je to res sam poglej križišče, ko zaviješ v Rodmošce z naše strani, kam strelajo table, ena v Ivanjševce, druga proti Lastomercem. Pri Hermešu pa ni nobene table, ki bi kazala pot do domačije. Iz smeri iz Zbigovec proti Rodmoščem, pa če se ne motim je tabla obnjena v Rodmošce. To so pač neki pametnjakoviči morali pokuriti denar, ki je bil na razpolago, za izvedbo jim je blo malo mar.

   Oddaj komentar

   Tvoj komentar

   Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.