Kaj sem počel ta vikend v Hannovru in kako sem prišel do tja

9:38 pop Računalništvo

  Ta vikend sem preživel v Nemčiji, kjer smo si ogledali sejem CeBit. Odpravili smo se v petek z avtomobilom, vožnja do mesta, kjer smo prespali je trajala 10 ur z postanki vred. Prespali smo 75km pred Hannovrom v zelo lepi vasici v tipičnem starem nemškem stilu gradnje z imenom Bad Grund. Hotel, kjer smo prespali je bil Gluck auf (na srečo), je bil opremljem v retro stilu iz sredine prejšnjega objekta. Večerja in zajtrk, ki smo ga imeli sta bila uredu, skratka pripočam ga vsem, ste na poti proti Hannovru ali Hamburgu, najdete jih na tem naslovu. Naslednje jutro smo po zajtrku takoj krenili proti Hannovru na sejem, kjer na žalost ni bilo nič novega, za kar ne bi že vedeli, saj redno spremljam področja, ki me zanimajo. Je pa bil dodaten plus to, da sem lahko določene nove stvari videl na sejmu prvič, ter jih lahko bolje spoznal. Na sejmu je bil zastopan tudi linux in odprtokodni programi, ki so predstavljali zadnje verzije, samo sem pogrešal malo boljšo in bolj organizirano predstavitev, saj so določeni programi dosti boljši od tistih, ki so plačljivi. Na sejmu sem pogrešal tematsko razvrščenost po posameznih sklopi, ne pa da je ena tematika razmetana po štirih in večih halah. Zakaj je to dobro nevem, mogoče zaradi tega, ker bi bile določene hale nabito polne, druge pa prazne, sedaj pa so bile približno enakomerno porazdeljene. Pogrešal sem predtavnike z področja CAD in drugih programov, ki jih uporabljam pri svojem delu. Se pravi nič posebnega. Po ogledu sejma smo se vračali proti Simmersdorfu pri Nurnbergu, kjer smo prespali in smo imeli tudi zajtrk in večerjo. Tudi tu je bila dobra postrežba in sobe so bile zelo lepo urejene. Lahko jih najdete na temle naslovu. Po zajtrku smo se odpravili proti domu in smo srečno prispeli domov.

   

   Oddaj komentar

   Tvoj komentar

   Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.