Dan žena v gasilskem domu v Ivanjševcih ob Ščavnicih

9:33 pop Kultura, Novice

    V soboto, 15. 3. 2008 s pričetkom ob 19. uri, smo imeli v gasilskem domu v Ivanjševcih ob Ščavnici, v izvedbi Prostovoljnega gasilskega društva Ivanjševci, prireditev ob dnevu žena. Za zabavo je bilo zelo dobro poskrbljeno. Igrali so nam “domači” glasbeniki, in sicer KVARTET EKS iz Ivanjševskega Vrha, za pijačo, jedačo in lepe rožice so poskrbeli gasilci, pester kulturni program pa so pripravili otroci. Tako so naše mame, katerim je tudi bil posvečen ta večer, “prišle na svoj račun”, saj smo recitirali, deklamirali in peli pesmice o mamah. Povedali smo tudi zgodbico o Bogu, ki je ustvarjal žensko, in kako se mu je ob tem v njegovo stvaritev prikradla ena napaka – ženske pogosto pozabijo, koliko so v resnici vredne. Naši otroci so vsestranski – Teja, nadarjena glasbenica, nam je zaigrala na harmoniko, Matic in Monika pa na kitaro. Recitirali, deklamirali in peli so Žan, Katarina, Nika in Rok. Še enkrat hvala otrokom, ki so se zelo potrudili, tudi s tisto zadnjo “minuto za smeh”.

    Gasilski dom je bil resnično napolnjen do zadnjega kotička, kar je še en dokaz, da si ljudje še kako želijo druženja in dobre zabave. Če bodo naši gasilci v letošnjem letu realizirali idejo o dozidavi gasilskega doma (beri: načrti so bili v soboto že na ogled), bo nas drugo leto zagotovo še več kot 50.

    Za konec pa še lepa misel:

    Najmehkejši in najtoplejši sedež ni iz žameta, svile ali iz mehke volne. Najmehkejši in najtoplejši sedež je naročje – NAROČJE MAME.

    Njeno naročje ni nikdar premajhno, nikdar preveliko. Je vedno po meri. Če si majhen, se zmanjša, če si velik, se poveča. Vedno pa te objame in v njem se najlepše sanja.

    Lep pozdrav, Lea

      Oddaj komentar

      Tvoj komentar

      Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

      Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.