Kaj je resnica o javnomnenjskih raziskavah o volitvah?

7:51 pop Politika

    Po dolgem času sem spet srečal kolega, ki dela pri eni angenciji, ki dela te javnomnenjske raziskave, pa sem ga malo dregnil, kako to, da so takšne velike razlike v rezultatih, pa je rekel, če naročnik dobro plača je na prvem mestu, če pa plača še več je večja razlika v odstotkih. Ker mu nisem verjel sem še malo bezal v njega, pa prav da je res, ter lda ahko pričakujem celo poplavo teh javnomnenjskih raziskav, saj bodo na takšen način merile stranke moči, ter tako poskušale prepričati čim več volivcev, saj ponavadi ljudje volijo tiste, ki jim kaže najbolje. Ene ankete bodo kazale, da je v vodstvu SD, druge pa SDS. Pol pa ga vprašam kaj pa dejansko kažejo ankete, pa odgovori, da trenutno kaže najbolje SNS. Pa ga pogledam začudeno, ker mislim, da me zajebava, pa reče: “Ja res je.” Recimo, da je res, ker sem mu do sedaj zaupal, ker je človek na mestu. Če je to res, potem res lahko pričakujemo, da bomo deležni poplave javnomnenjskih raziskav, saj bodo stranke šle na nož, da preobrnejo rezultate obstoječih javnomnenjskih raziskav. Če je res SNS po teh javnomnenjskih raziskavah prvi, ni niti čudno, saj so ljudje razočarani nad strankami iz prejšnje in zdajšnje vlade, saj razkazujejo moči, ter se grejo kdo bo koga, na ostale državljane pa pozabijo. Bilo katerega vprašam, če je že opredeljen za koga, ki ga bo volil, jih je večina trenutno na strani SNS, tako, da bi bilo kaj resnice v tem kar je povedal kolega. Če pa malo bolj pomislim SNS je še edina stranka, ki ni bila vladi in se še ni zamerila volilcem. Mogoče, pa želijo volilci še videti, kaj bo storil SNS. Kaj pa je resnica, pa bomo videli po volitvah, ko bodo znani uradni rezultati.

      Oddaj komentar

      Tvoj komentar

      Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

      Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.