Blogam, torej sem!

10:33 dop Bloganje

  Mnogi me sprašujejo zakaj pišem blog in kaj imam od tega. Odgovor je čist preprost, saj dandanes medije obvladujejo politične stranke, ki imajo vpliv preko svojih članov, ki so na vodilnih mestih v posameznih podjetjih, ter jih nadzorujejo neposredno ali posredno preko hčerinskih družb, kaj seveda vodi do izkrivljanja resnice. Dejstvo je, da so se novinarji v bitki proti cenzuri spravili na napačnega grešnega kozla, razen izjema so novinarji maga, ki so spregledali, kdo dejansko izvaja cenzuro. Opozicija, ki obvladuje medije je naščuvala novinarje, da so napadli vlado, da izvaja cenzuro in diktirala, kaj naj novinarji pišejo, kar je že privedlo do tega, da se vodja največje opozicijske stranke vidi že kot premier in že sestavlja novo vlado, pa še ni bilo niti predvolilnih bojev, kaj šele volitev. Vodja največje opozicijske stranke se sploh ne znajde dobro z obračanjem besed, podobno kot ameriški predsednik, razliko vidim samo v tem da je lepši in zna lepo zavijati z očmi, ko mora kaj zlagati. Na srečo nisem v nobeni politični straniki in se vedno odločam v zadnjem trenutku, predvolilnih kampanij pa sploh ne gledam, saj se odločim po svoji vesti in za tistega, ki je storil največ za dobrobit vseh državljanov in ne samo sebe. Če so mediji, ki jih nekdo vedno lahko nadzoruje in diktira, kaj naj pišejo, sedma sila, smo blogerji, ki sporočamo svoja razmišljanja in poglede na svet osma sila, torej več nas bo, bolje bo za nas, da lahko pogledamo na svet z druge plati in ne samo z tiste, ki je diktirana in cenzurirana. Zato blogam, torej sem, naj se sliši moj glas.

   3 komentarji

   1. Rado Says:

    Ti torej misliš Litrop, da imamo čez 500 novinarjev, ki ne mislijo s svojo glavo. Ki so kot igračke, ki se pustijo vodit prav opoziciji.

    Če je tako, potem se tudi jaz lahko podelam na tvoje mnenje, rekoč: Pojma nimaš, pustil si se zapeljati Janši in koaliciji. Praviš, da nisi v nobeni stranki! Že mogoče. V tvojem tekstu pa vidim miselno strukturo, ki jo je vpeljal Janša ob svoji protiofenzivi.
    Na nezavedni ravni si nedvomno na tem nivoju razmišljanja.

   2. admin Says:

    Problem je samo v tem ker ste Rado strankarsko opredeljeni in vidite na stvari zelo ozko, ter ponavadi gledate samo z enega zornega kota. Nisem strankarsko opredeljen, sem pa trenutno na strani politike SNS, zato sem na zadnjih volitvah v prvem krogu tudi volil tako, v drugem pa sem podprl pač g. Turka, ker je pač deloval v tistem trenutku bolj zrel za predsednika, kot g. Peterle, drugo kar pa meje vodilo, da sem se tako odločil, pa je to, da mora biti cerkev ločena od države, saj so me v cerkvi učili, da moram spoštovati zakone, še posebaj in biti priden. Pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami se je prejšnja vlada že videla, kot zmagovalce na prihajajočih volitvah in se obanašala zelo arogantno, o čemer so se novinarji razpisali, g. Janša pa je samo prilival kapljice olja na ogenj, tako so dejansko mediji spravili z oblasti aroganten LDS in SD, ter nato še pripravili razpad LDS. Sedaj so to sprevideli tudi LDS in SD, ter želijo priti spet na vrh, vendar tokrat z drugačno igro, tako da so naredili pritisk na novinarje v medijih, kjer imajo moč, ter jih naščuvali proti vladi, sedaj, ko so novinarji dobili lepo servirano od g. Janše, ki jim je lepo pokazal kdo dejansko izvaja pritisk na njih, so se samo novinarji MAG-a zoperstavili cenzuri, so se naenkrat podpisniki peticije postavili na drugo stran, ter tako zamenjali ploščo, drugi pa bi radi da se jim predsednik vlade opraviči za njihovo klobasanje proti vladi, se pravi, da ni bilo cenzure s strani vlade. Drugo kar je, je to, da bo SD še pred volitvami razpadla, saj se že ima za zmagovalko parlamentarnih volitev in že sestavlja novo vlado, pa še volitve sploh niso ble. SD še nima niti programa, po katerem bi delali in katere cilje bi radi dosegli, če bi dobili mandat. Ne pozabit SDS je skupaj z NSi pred zadnjimi volitvami sestavil program dela vlade in cilje, ki bi jih zeleli doseči, oni se niso ukvarjali s sestavljanjem vlade, ampak sestavljanja programa. Dejstvo je, da je g. Pahor lep, ampak, govori tudi lepo, samo se mnogokrat mu zgodi, da nekje pove eno stvar tako, drugje pa spet na isto temo malo obrne ploščo, pol pa neveš ali bi mu verjel, al pa ne bi. Podobno je tudi s ga. Kresalovo, ona ko stoji pred kamero misli na to kako se bo čim bolj lepše postavila, da bo lepše zgledala in razmišlja, če si je dobro razmazala make-up, da se ji ne bodo vidle lise na obrazu, zato pa dela takšne velike premore med stavki. Žal nekateri ne poslušamo samo kaj klobasajo politiki, ampak jih tudi ocenjujemo po njihovem obnašanju. Pri LDS in SD se še ne zavedajo, da seksapilnost in lepota v politiki, ter sestavljanje nove vlade pred volitvami, brez vladnega programa in se imeti za zmagovalca volitev, preden se volina kampanija sploh začela, vodijo v propad, saj ljudje ni so več tako butasti, ampak hočejo dejanja.

   3. admin Says:

    Drugič pa g. Rado brez kakšnih grdih besed, ker imam vključen spam filter in in ne mislim hodit gledat v spam, kaj mi je kdo smetil po blogu. Če ni komentar tretiran kot spam, ga dobim na mail in ga takoj potrdim, preko maila in sploh ne hodim na spletno stran potrjevat, zato prosim za malo bolj strpne besede, da se bom kriv za kakšno cenzuro.

   Oddaj komentar

   Tvoj komentar

   Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.