Kako najlažje zamenjati visto z xp-ji na novejših računalnikih!

7:18 pop Računalništvo

    Ta post sem se namenil napisati, ker ima dosti ljudi probleme pri prehodu z viste na xp-je, ter jim pri inštalaciji xp-jev ne zazna trdega diska, ter tako je dosti manj prehodov z viste na xp-je. Problem se pojavlja, da zaradi načina delovanja SATA priključka, ki je pri novih notebookih privzeto nastaljen na AHCI. Da bi lahko inštalirali xp-je ali bilo katero linux distribucijo, je potrebno v biosu spremenit način delovanja SATA priključka iz AHCI v compatibilno delovanje, potem pa ni več problemov z inštalacijo drugih operacijskih sistemov. Problem pa ostaja postopek pridobitve product keya za xp-je, ki ga je potrebno opraviti pri Microsoftu Slovenija. Postopek pridobitve tega ključa bom sporočil v enem v naslednjih postov.

      Oddaj komentar

      Tvoj komentar

      Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

      Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.