Ali bomo v prihodnosti še potrebovali Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje?

4:42 pop Politika

    Glede dogajanja okoli recesije in podaljševanja delovne dobe mi vedno znova prihaja na misel, čemu bomo sploh še potrebovali Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, saj bodo invalidi in starejši ljudje, ki ne bodo mogli dobiti službe ostali pač dlje časa na zavodu za zaposlovanje, za tiste z starejše z manjšo delovno dobo, ki ne morejo dobiti zaposlitve, bo celo bolje, kot pa upokojitev, saj je ponavadi socialna pomoč višja od starostne pokojnine, ki bi jo prejemali, če bi bili upokojeni. Invalidom pa se pokojnina ponavadi tudi malo zmanjša, glede na nadomestilo, ki ga prejemajo do upokojitve. Po Evropi se je celo nekaj šušljalo od dvigu starostne meje upokojevanja na 67 let oz. celo 70 let in ker smo v Evropi ter so naši politiki pripravljeni sprejeti maksimalne zahteve, ki jih predlaga Evropska unija, se lahko, če seveda pride do tega, da bomo morali delati celo do 70. leta. Če do tega pride, pol sploh nevem zakaj bi še Zavod za zposlovanje sploh še potrebovali, saj bodo ljudje umirali, tako rekoč na delovnem mestu, saj vem za kar nekaj ljudi, ki so se upokojili pri 65. let, ter prejemali pokojnino leto in dve, potem pa so odšli s tega sveta.

      Oddaj komentar

      Tvoj komentar

      Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

      Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.