Študensko delo kot življenje žvečilnega gumija

7:12 pop Politika, Razno

  Ironija študentskega dela postaja vedno bolj opažena, saj se nahajamo v recesiji, tako so pač povedali strokovnjaki, ki se pač na na to spoznajo, kar pa vedno bolj izkoriščajo razna podjetja. Ironija je v tem, da podjetja vse bolj zaposljujejo študente, ki imajo sveže znanje, ko pa njihovo znanje izčrpajo oz. ti študentje diplomirajo, jih preprosto zavržejo, kot žvečilni gumi ter vzamejo nove študente, potem se sprašujemo, zakaj ljudje z visoko izobrazbo ne morejo dobiti zaposlitve. Ironija bo še večja v času recesije, ker bodo firme odpuščale delavce, ter vedno bolj zaposlovale študente, ter izkoriščale njihovo sveže znanje, ko pa jim bodo odveč, jih bodo preprosto odslovili oz. jih zavrgli kot prežvečen žvečilni gumi. Se pravi, da se bo študentsko delo še povečalo, kar pomeni, da bodo lastniki študentskih servisov še bolj obogateli, dejansko recesija pomeni koncentracijo na še ožji krog ljudi, kar pomeni, da se bo povečalo število t.i. tajkunov oz bodo še ti bolj obogateli.

   2 komentarja

   1. Danilo Says:

    Ni problem v zaposlovanju študentov, problem je v tem , da je država preveč požrešna do stalno zaposlenih in neenako obravnava študentsko delo in delo stalno zaposlenih, zato je stalno zaposlena delovna sila za delodajalce predraga (predvsem za kakšne turbokapitalistične firme) in firme se pač znajdejo.

   2. Marina Says:

    Studentsko delo je velik ce se grdo izrazim – bullshit! cisto izkoriscanje iz ene in druge strani, nekateri pa se bogatijo. In podjetja, ki nocejo placati studentov? Kaj lahko student naredi? Lahko se obrise pod nosom, nic ne more. K vragu pa taka zascita. Naj uvedejo part-time job, s pogodbo in tako noben ne bo nikogar vec mogel nategniti. Osebno so mi podjetja dolzna vec kot 1000 eur, ker mi enostavno niso placala dela in ne morem narediti ABSOLUTNO NIC. Hvala lepa pa studentsko delo!

   Oddaj komentar

   Tvoj komentar

   Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.