Začetek konca začetka recesije

8:55 pop Politika

    Približno pol leta po začetku recesije sno na začetku konca začetka recesije, saj se množična obpuščanja zmanjšujejo. Sedaj bo nastopil drugi del recesije, kjer še bo videti občutnega pojenjaja kupne moči, ker še določeno obdoje še vedno ti brezposelni dobivajo denarno nadomestilo. kriza se bo pojavila takrat, ko bo konec tega nadomestila in bo kupna moč občutno padla. Nekateri od brezposelnih imajo še kredite, kar vso zadevo še dodatno poslabša. Naše gospodarstvo je odvisno od storitvene dejavnosti, saj proivajamo bolj malo oz. moramo uničiti še to malo gospodarstva, ki bolj ali manj životari ter ustvarja vedno manj dodane vrednosti.  Na nepremičninskem trgu se še vedno ne pozna recesija, cene še niso padle kaj dosti, pa že nepremičninski agentje trdijo, da je že kriza davno mimo, kar seveda ni res, samo nam želijo zamazati oči, ter nas prepričati, da bi spet kupovali njihove žafransko drage nepremičnine. Cene nepremičnin se bodo nekje čez pol leta začele drastično nižati, ker jih več ne bo noben kupil, saj si ne bo moral več privoščiti, ker kredita ne bo mogel dobiti, tisti, ki pa imajo kredite, pa imajo nepremičnine, pa bodo ostali brez ter se bo ponudba na trgu povečala. Problem v Sloveniji je razvrednotenje dela, cene pa grejo v nebo v korak z preostalo  Evropo. Problem je tudi, da ima vedno več ljudi delo za določen čas, kar zmanjšuje možnost pridobitve kreditov, da bi spodbudili potrošnjo. Ni mi jasno, kako je lahko neka firma iz Avstrije na razpisu cenejša od firme v Sloveniji, če vemo kakšna je razlika med plačami, po možnosti je firma iz najbolj severnega dela Avstrije ter izvaja dela povsod po Sloveniji, kar pomeni, da imajo dodatne stroške oz. imajo večje potne stroške, pa so vseeno cenejši, kar je skregano z zdravo pametjo, poleg tega še imajo stroške ker morajo imeti slovenskega vodjo del, ki pa ga tudi morajo plačati. Veliko obrtnih in inštalaterskih del opravijo avstrijske  firme pri slovenskih investitorjih, ki gradijo lastno hišo, ker so naši obrtniki in inštalaterji preprosto predragi. Problem danadanes je problem, da je poceni in nekvalitetna roba preplavila cel trg, dandanes ze težko najdeš kvalitetno robo, ki bi služila dlje časa, ter bi jo bilo mogoče popraviti, spet bi imeli serviserji kaj za delati. Problem današnjega časa je da se nič več ne popravlja, samo se vse novo kupi ali pa se poškodovan zamenja z novim. Noben se ne potrudi, da bi ti popravil, pa čeprav, je malenkost, ker ne znajo, zato si moram veliko stvari narediti sam. Po vrhu pa če ti kaj popravijo, ti mimogrede še kaj poškodujejo, da majo kaj za delati.

      Oddaj komentar

      Tvoj komentar

      Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

      Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.