Kako inštalirati in pripravti za uporabo modem Option iCon 225 za mobilni internet v OpenSUSE

11:09 dop Računalništvo, Telekomunikacije

    Zaradi vse večje potrebe za internetom, ki ga potrebujejo šolarji pri iskanju gradiva za seminarske naloge preko interneta sem bil prisiljen da namesto klicnega dostopa do interneta preko navadne analogne linije najdem drugo boljšo in cenejšo ter pomo možnosti malce hitrejšo varianto, ki bo delovala na OpenSUSE, ker pač nameščam to distribucijo linuxa tistim, ki pč si ne morejo privoščiti zaprtega operacijskega sistema oz. hočejo poizkusiti, tudi druge operacijske sisteme. Že dobra 3 leta sem na tej distribuciji linuxa, s katero sem zelo zadovoljen in ima zelo dobro podporo ter vsebujejo široko paleto programo za katere bi morali pri zaprtokodni opremi plačati, kar pa je najlepše, da obstajo pripravljeni paketi ki z enim klikom namestijo npr.: vse potrebne programe in kodeke za multimedijo, driverje za grafične kartice ter drugo strojno opremo. Tako sem našel tudi driverje za modem Option iCon 225 za mobilni internet v takšnem paketu, ki se jih da inštalirati z enim klikom in se tako zagotovi da so nameščeni vsi potrebni paketi. Pred namestitvijo moramo zagotoviti dostop do interneta, ker je potrebno namestiti določene pakete, z interneta . Lahko uporabimo obstoječo klicno povezavo, vendar bo hitreje, če prosite kakšnega prijatelja,ki ima širokopasovni dostop, da pri njemu  namestite driverje za svoj modem. Sedaj pa k namestitvi.
    Pvo kot prvo moramo vedeti katero distribucijo OpenSUSE imamo, ter moramo imeti medij s katerga je bila distribucija nameščena.
    Nato se odpravimo na stran kjer se nahajajo repositoriji za omenjenje driverje ter na tej strani izberemo mapo, ki ustreza naši distribuciji. V mojem primeru je to zadnja verzija te distribucije, zato sem izbral OpenSUSE 11.1. Sedaj kliknemo na paket hso.ymp, ter ga shranimo na naš disk.

    Sedaj vstavimo medij npr.: DVD v našo DVD-ROM ali DVD-RW enoto, ter zaženemo datoteko hso.ymp, ki smo jo potegnili z interneta. Pred inštalacijo vpišemo root geslo in inštalacija steče ter se namestijo vsi potrebni repositoriji in paketi.
    Po zaključku inštalacije priključimo modem na začunalnik in zaženemo program HSO connect, ki se nahaja v meniju Applications/Internet(Splet)/More programs (Več programov). Po zagonu aplikacije malo počakamo, da se nam modem prijavi v omrežje, ter nam prikaže jakost signala, če je našlo ustrezno omrežje in je zadostna jakost signala lahko nadaljujemo z ustvarjanjem profila. Pod Profile naredimo nov profil za dostop do interneta. Za ime profila sem v mojem primeru sem izbral Simobil, pod APN ali dostopno točko vpišemo internet.simobil.si, uporabniško ime oz. username: simobil, pod geslo ali password pa vpišemo internet, ter ustvarimo profil. Nato izberemo profil Simobil  ter kliknemo na gumb Connect ter nasprijavi v omrežje.
    Včasih se zna zgoditi, da se Firefox ne poveže v internet, zato sem uporabil kar privzeti brskalnik od KDE Konqueror, kjer deluje vse brezhibno. Zakaj včasih v Firefoxu ne deluje še raziskujem, ampak glavno da deluje v vsaj v Konquerorju

      Oddaj komentar

      Tvoj komentar

      Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

      Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.