Utrinki z 4. Trstenjakovega pohoda

3:51 pop Kultura

  Danes sem se udeležil tega pohoda in moram reči, da je zares blo fajn, saj se nas je zbrala lepa množica ljudi, ki smo počastili spomin na našega rojaka in sokrajana dr. Antona Trstenjaka. Otroci iz osnovne šole Negova so pripravili lepo proslavo, spregovorili so pa tudi ljudje, ki so mu bili zelo blizu. Pohodnike so domačini pogostili z prigrizki in se pogreli ob kuhanem vinu. Po proslavi je bil možen tudi ogled spominske sobe in vpis v spominsko knjigo. Edino kar me je motilo, da ni bilo “dixilanda”, ki bi olajšal opravljanje potrebe vsaj ženskemu delu populacije, so se morale znajti kar po svoje. Upajmo, da se bodo organizatorji drugo leto pripeljali kakšen dixi in tako olajšali opravljanje potrebe ženskemu delu populacije. Po odhodu pohodnikov so vsi odbrzeli vsak na svojo stran, domačim pa je ostalo pospravljanje, vendar smo to tudi hitro uredili, saj je ob 13. uri blo že vse na svojem mestu, kot da se bi nič zgodilo.

  Priprave Vse je pripravljeno za prvi prihod pohodnikov

  Spominska soba4-trstenjakov-pohod-spominska-soba-3.jpgSpominska soba Spominska soba dr. Antona Trstenjaka

  PIhod prvih pohodnikovZbiranje prvih pohodnikov Prihod prvih pohodnikov

  Spominska proslavaSpominska proslava Spominska proslava

  Pogostitev pohodnikovPogostitev pohodnikov Pogostitev pohodnikov

  Druženje pohodnikovDruženje pohodnikovDruženje pohodnikovDruženje pohodnikov

  Odhod še zadnjih pohodnikov Odhod še zadnjih pohodnikov

  Kot da se ni nič zgodiloKot da se ni nič zgodilo Ob 13. uri so bile vse sledi o dogajanju zabrisane in Trstenjakova domačija spet sameva do naslednjega pohoda.

   Oddaj komentar

   Tvoj komentar

   Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.