Utrinki z 4. Trstenjakovega pohoda

3:51 pop Kultura

    Danes sem se udeležil tega pohoda in moram reči, da je zares blo fajn, saj se nas je zbrala lepa množica ljudi, ki smo počastili spomin na našega rojaka in sokrajana dr. Antona Trstenjaka. Otroci iz osnovne šole Negova so pripravili lepo proslavo, spregovorili so pa tudi ljudje, ki so mu bili zelo blizu. Pohodnike so domačini pogostili z prigrizki in se pogreli ob kuhanem vinu. Po proslavi je bil možen tudi ogled spominske sobe in vpis v spominsko knjigo. Edino kar me je motilo, da ni bilo “dixilanda”, ki bi olajšal opravljanje potrebe vsaj ženskemu delu populacije, so se morale znajti kar po svoje. Upajmo, da se bodo organizatorji drugo leto pripeljali kakšen dixi in tako olajšali opravljanje potrebe ženskemu delu populacije. Po odhodu pohodnikov so vsi odbrzeli vsak na svojo stran, domačim pa je ostalo pospravljanje, vendar smo to tudi hitro uredili, saj je ob 13. uri blo že vse na svojem mestu, kot da se bi nič zgodilo.

    Priprave Vse je pripravljeno za prvi prihod pohodnikov

    Spominska soba4-trstenjakov-pohod-spominska-soba-3.jpgSpominska soba Spominska soba dr. Antona Trstenjaka

    PIhod prvih pohodnikovZbiranje prvih pohodnikov Prihod prvih pohodnikov

    Spominska proslavaSpominska proslava Spominska proslava

    Pogostitev pohodnikovPogostitev pohodnikov Pogostitev pohodnikov

    Druženje pohodnikovDruženje pohodnikovDruženje pohodnikovDruženje pohodnikov

    Odhod še zadnjih pohodnikov Odhod še zadnjih pohodnikov

    Kot da se ni nič zgodiloKot da se ni nič zgodilo Ob 13. uri so bile vse sledi o dogajanju zabrisane in Trstenjakova domačija spet sameva do naslednjega pohoda.

      Oddaj komentar

      Tvoj komentar

      Lahko uporabiš naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

      Prosim vedi: Pregledovanje komentarjev je vključeno in tvoj komentar je lahko izbrisan. Ni potrebno potrjevanje tvojih komentarjev.